Murgröna häck

Murgröna häck, även kallad hedera, är en stark vintergrön växt som kan användas som klätterranka eller marktäckare. Murgrönan är en stark växt som är vanlig i Nederländerna och Belgien. Murgrönan har små gröna blad som växer på grenarna. Murgrönas blommor är gula eller vita och växer i små klumpar. Murgrönas frukter är små, röda bär. 

Plantering av murgröna

Om du vill täcka en vägg, staket eller staket med en grön växt på nolltid, då är murgrönan perfekt. Även om du skulle vilja ha en marktäckare som inte släpper igenom ogräs kan du välja en murgröna. Du kan välja mellan en murgröna med små blad (Hedera Helix) eller en med större blad (Hedera Hibernica).

Om du vill plantera murgrönan är det viktigt att du väljer en dag då det inte fryser. Man börjar sedan med att gräva ett dike, man tar bort ogräs, vit sand och stenar. Nu kan du även lägga till kompost eller gödselpellets.

Du måste först sänka ner hela rotklumpen i vatten, sedan kan du ta bort den från krukan och lossa rötterna lite. Du lägger sedan rotklumpen i skåran och trycker ner jorden ordentligt. Efter det kan du vattna murgrönan så att den tar bort luft från jorden. Dessutom är vattning inte nödvändig.

Från och med nu måste du vänta på att murgrönan ska växa bra och bli en tät grön växt! Du kan beställa denna växt online hos Haagplanten Heijnen.

Murgröna häck, även kallad hedera, är en stark vintergrön växt som kan användas som klätterranka eller marktäckare. Murgrönan är en stark växt som är vanlig i Nederländerna och Belgien. Murgrönan har små gröna blad som växer på grenarna. Murgrönas blommor är gula eller vita och växer i små klumpar. Murgrönas frukter är små, röda bär. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.